سونی بازی‌های انحصاری پلی‌استیشن را بر روی پلتفرم‌های دیگر، از جمله ایکس‌باکس، عرضه خواهد کرد

1001524775.jpg
خب خوش گذشت برید خونه هاتون. طرف گفت که اون چیزی که بقیه بولدش کردن نبوده و مولتی پلتفرم شدن فرست پارتیای اصلی سونی رو رد کرد.
یه GOW و انچارتد و تلو و اسپایدرمن روی گیم پس معذرت! :-j
پلتفرمی که کاربراش عادت کردن به تنبلی و نخریدن بازی و طلبکاری سر اینکه چرا بازیا روی گیم پس نمیان، یطوری محکوم به شکسته که حتی نمه نمه ناشرای عادی هم گردنش نمیگیرن چه برسه پلتفرم هولدر لیدری مثل سونی که رقابتو ۲ نسله برده و نیازی به این پلتفرم شکست خورده نداره. بماند که اصلا مگه سریز اس میتونه اون بازیارو اونطور که باید اجرا کنه! :))
سریز اسو از Xbox بگیری کلا ۱۰ میلیونم کاربر نداره.

البته Nate گفته منظورش این نبوده کل بازی‌های سونی برای Xbox میاد که خب اصلا چیز واضحی هم هست 😅😁 خود مایکروسافت که بیشتر از یک ساله مولتی پلتفرم شده، هنوز کل بازی‌هاش رو برای سونی عرضه نکرده. دیگه سونی اینقدر بدبخت نشده یهو کل بازی‌هاش رو برای Xbox عرضه کنه :دی ولی همین توییت بالا دوباره تاییدی هست که حداقل این Nate ادعا می‌کنه یه سری از بازی‌های سونی قراره برای Xbox عرضه بشه، حالا کدوم بازی‌ها هنوز معلوم نیست :دی در کل اینکه یه روزی GoW و بازی‌های ND بخوان مولتی‌پلتفرم بشن به نظر خودم توهم هست و ده سال دیگه هم همچین اتفاقی نمی‌افته :دی

کامنت قبلی ازت پرسیدم ولی توضیح ندادی چرا Death Stranding و Final Fantasy XVI و Final Fantasy Remake و Helldivers 2 روی کنسولی که کسی روش بازی نمی‌خره عرضه میشه؟ :دی حالا بقیه بازی‌های AA و AAA و اینا بماند. یعنی ناشرها تو رودرواسی با مایکروسافت هستند که براش بازی عرضه می‌کنن؟ :دی یه حرف اشتباهی دست گرفتید هی بهش استناد می‌کنید 😅 خب وقتی این همه بازی داره برای Xbox عرضه میشه یعنی مشخصا برای ناشر درآمد داره که همچین کاری می‌کنه. این NateTheHate هم فکر کنم از اولین افرادی بود که خبر عرضه بازی‌های Xbox روی پلی‌استیشن رو داد، پس احتمالا خبرهایی هست :دی
معلوم هم نیست چه جادو و سحری در کاره که بازی مولتی پلیر ۴۰ دلاری قراره سود آور باشه ولی بازی سینگل پلیر استاندارد ۶۰-۷۰ دلاری نه :دی

البته Nate گفته منظورش این نبوده کل بازی‌های سونی برای Xbox میاد که خب اصلا چیز واضحی هم هست 😅😁 خود مایکروسافت که بیشتر از یک ساله مولتی پلتفرم شده،
درسته و همین 6 ساعت پیش احتمال انتشار days gone رو هم برا ایکس باکس رد نکرده
1000001805.jpg
در کل اینکه یه روزی GoW و بازی‌های ND بخوان مولتی‌پلتفرم بشن به نظر خودم توهم هست و ده سال دیگه هم همچین اتفاقی نمی‌افته :دی
البته هیچ غیر ممکنی وجود نداره و تا همین چند وقت پیش احتمال دادن اینکه نوشته ی زیبای only on playstation روی کاور بازی های سونی هم به خاطره ای تبدیل بشه، توهم به نظر میومد ولی به واقعیت بدل شد :))
1000001807.jpg

اون وقت منطق کابر های سونی چی بوده که PS با این همه فروش و جبروت کارش به حرج IP هاش به PC و سوئیچ و XBOX رسیده =)) =))
بذارید بیاد رو سویچ و ایکس باکس بعد اینجوری شادی کنید
حداقلش پلی استیشن هنوز ناشر نشده
حداقلش در بدترین حالت پلی استیشن با اون میزان سرمایه و پدر ایکس باکس به اون خرپولی رو درآورد
ایکس باکس هرچی خواست خرید هر کاری دلش خواست کرد تهش ناشر شده پلی استیشن که یک دهم پول مایکی رو نداشت

چند وقت پیش یه شایع اومد که رو کنسول دستی ایکس باکس میشه استیم نصب کرد و بازی های سونی رو پلی کرد یا نسل بعد ایکس باکس این قابلیت داره
سونی پیش دستی داره میکنه :D خوش داره عرضه میکنه
ولی به دور از شوخی متاسفانه رقابت داره ازبین میره که این به ضرر گیمر جماعته [-(

همین مراحل کل کل و ... رو چند سال پیش وقتی شایعه اومدن بازیهای پلی استیشن روی PC اومده بود هم داشتیم.
یکی میگفت این اولی و آخریه.
بعد استودیوی پورت خریدن میگفتن نه اینها قراره که بازی خودشون رو بسازن و...

بعدش هم که انتشار بازیهای ایکس باکس روی پلی استیشن...
کی فکرش رو میکرد؟

به نظرم منطقی نیست که اینقدر قاطعانه نظر بدیم که نه بازیهای سینگل پلیر پلی استیشن هیچوقت روی ایکس باکس نمیان.
دیگه تاریخ ثابت کرده که مدیرهای کمپانی ها با شکلی که طرفدارهای دوآتیشه یا حتی منطقی هر پلتفرمی فکر میکنن و دودوتا چهارتا میکنن کاملا متفاوته و موارد دیگه ای رو در نظر میگیرن و از آینده ای خبر دارن که برای اون گیمرها گنگه و قابل تصور نیست.

اگه کمی دیگه بازار شایعه ها بالا بگیره و سونی/پلی استیشن اینها رو تکذیب نکنن یعنی عملا باید تایید شده بدونیم.
یکی از بازیایی که صد در صد رو اکس باکس میاد گرن توریزمو ست. بنظرم اینکه فورتزا موتوراسپورت رو کلا کنسل کردن دلیلش این بوده که احتمالا دو تا بازی اینطوری نیازی نبوده. سود آنچنانی هم نداشته

در این دنیا همه چی ممکنه نمیگم نیست ولی به نظر خودم این اگهی و شایعات اینسایدر ها که رو جوش سوار شدن بیشتر در رابطه با بازی های انلاین مثل هلدایورزه.

سونی چرا باید بیاد یه سری شایعات بی اساسو تایید یا تکذیب کنه؟ اگهی استخدام دادن بعد بیان بگن نه نگران نباشید فلان بازی و فلان نمیره ایکس باکس فلان میره؟ این حرکت چیپیه که انجام نمیدن

من یکی عمرا قبول کنم بازی های داستانی فرست پارتی سونی برن رو اکس باکس. برن واقعا پشمام میریزه و ضایع میشم:D

بعد از طرف دیگه انتظاراتی که تو تاپیک میبینم واقعا مسخرس، خود مایکرو با اون همه جو Xbox anywhere هنوز همه بازیاش رو پورت نکرده رو پی سی و پلی استیشن چه برسه سونی
دوست من سالی ۷۰۰ فاکی...گ هزار دلار برای طرف حقوق در نظر گرفتن که فقط یه بازی پورت کنن؟ شما که می گین بازی آنلاینه از خودتون پرسیدین پلی استیشن استودیوز مگه چند تا بازی آنلاین ساخته؟ همه رو مگه کنسل نکرده؟ یه Fair Games مونده که اونم ۹۹ در صد یا کنسل شده یا خواهد شد

آخرین ویرایش:
ناراحتی کاربرای سونی قابل درکه چونکه این شعار Only on Playstation یجورایی بخشی از هویت سونی رو تشکیل میداد. هویتی که کاربراش بهش افتخار میکردن و میگفتن فن برندی هستیم که بازیاش فقط رو فلان دستگاها قابل اجران و خودشون رو یجوری گیمرای برتر میدیدن!:D بازیا که برای پی سی اومدن، گفتن پی سی اصلا کنسول نیست و بازارش جداست. ولی این عرضه بازیا روی ایکس باکس و نینتندو عملا تیر خلاصه!.

جالبه که این مقدار مانور روی انحصاری توی ایکس باکس و نینتندو هم وجود نداشت. نینتندو آروم و بی سر و صدا کارش رو انجام میده ولی همچنان بازیاش انحصاری هست :D
اگه خیلی با کلاب انحصاری حال میکنید بهتره یواشکی به سمت نینتندو کوچ کنید و الان مناسب ترین وقته!تضمینی هم اکثرا سال ها Goty میبره و اکثر بازیاش متای بالای ۹۰ دارن:D

یکی از بازیایی که صد در صد رو اکس باکس میاد گرن توریزمو ست. بنظرم اینکه فورتزا موتوراسپورت رو کلا کنسل کردن دلیلش این بوده که احتمالا دو تا بازی اینطوری نیازی نبوده. سود آنچنانی هم نداشته
یکسری شایع داشتیم کهGT7 برای pc داشته آماده میشده ولی کنسل کردن.
به نظرم سوییچ کردن روی GT8 که به طور همزمان برای دو پلتفرم توسعش بدن.

با توجه به این شایعه های اخیر واقعا امکان انتشارش روی ایکس باکس هم وجود داره.

چون طرفدارها یادشون میره که GT از زمان نسخه sport یا به نوعی حتی از GT5 به این طرف موفق ترین و از با کیفیت ترین لایوسرویس های پلی استیشنه.

خب لازمه گسترش این بازیها پلیربیس بیشتره.
روی خود پلی استیشن که بیشتر از 12-10 درصد بخش مولتی پلیرش رو بازی نمیکنن.
پس بازی نیاز داره که گستره پلیرهای بازی از این خیلی بیشتر بشه.

آخرین ویرایش:
تمام بازیا پلی استیشن تا اخرین دونش به طور کامل مولتی پلتفرم خواهند شد و به صورت دی وان هم رو همه پلتفرما میان بخصوص از اواسط نسل بعد که فروش پلی 6 رسما وارد بحران میشه و همین مسیر ایکس باکس میره حتی رو اندروید هم میان کنسول این چیزا بماند

من سر اون پروژه مایکروسافت هم گفتم، اینجا هم میگم، مالتی پلفترم شدن بازی ها یه پروسه و شبیه افتادن دونه تسبیحه. یکی بیفته بقیه هم تا تهش میرن. سونی فقط برای دو سه تا بازی خاص نمیاد همچین پروژه بزرگی رو استارت بزنه. مسلما امدن بازی هاش برای اکس باکس و پلتفرم مهم تر سوییچ 2 مستلزم صرف زمانه، در نتیجه با چندتا بازی دم دستی شروع میکنه و وقتی هم قبحش حسابی ریخت و هم اینکه به زیرساخت های لازم رسید همه رو میده.

سونی دنبال ساخت IP های بزرگه، پس باید هم رو همه پلتفرم ها بده بیرون و هم تا میتونه فیلم و سریال بسازه که فرنچایزهای بزرگ و پر طرفدار در مدیوم های مختلف بشن.

اینکه بگیم مالتی پلتفرم شدن علیه ایده کنسول سلر بودن بازی هاست هم ایده درستیه، اما در نظر بگیرید اگه قرار بر تغییر بیزنس مدل باشه و کنسول فروختن مطرح نباشه (یا سوددهی مورد نظر رو نداشته باشه) دیگه قابل بحث نیست.

من فکر میکنم با این روند کنسول های خونگی یا کلا از بین میرن یا به یه چیز دیگه تغییر میکنن. مثل همین سرویس های آنلاین. در نتیجه چیزی که برای شرکت ها باقی میمونه دو تا تاپیک کلیه، یکی داشتن یه برند و سرویس قدرتمنده، مثل برند PS، یکی هم کنسول های دستی. یعنی هرچقدر بازی کردن تو خونه و جلوی تلوزیون با یه کنسول کمرنگ بشه، در عوض ملت به سمت کنسول های قابل حمل و بازی کردن تو محیط خارج از خونه سوق پیدا میکنن. سونی هم داره این مسیر رو میره که به نظر من درسته. همونطور که مایکروسافت رفت و درست بود و اگه میخواست رو انحصار و قمار رو کنسول مرده ادامه بده وضعیتش به شدت بحرانی میشد و نمیتونست خرج بخش گیمش رو در بیاره.

نینتندو هم به نظرم در آینده نزدیک مجبور میشه بیفته تو این مسیر. درسته سود داره و خوب میفروشه، اما وقتی ببینه رقباش دارن با مالتی پلفترم شدن و جذب طیف وسیع تر مخاطبین بازار رو میبلعن و نظم تازه ای برقرار میشه، تو محیط ایزوله سنتی خودش باقی نمیمونه و همگام میشه. پروژه مالتی پلتفرم شدن نینتندو هم 27 به نظر من شروع میشه.

بازار کنسول سال‌ها هست که در یک سطح ثابت باقی مونده. یعنی فروش کنسول‌های هر نسل رو جمع بزنیم تقریبا در یک حد هستن. حالا نسل بعد که Xbox تهش همین ۴۰-۳۰ میلیون کنسول رو بفروشه، در نتیجه فروش پلی‌استیشن اگر بیشتر نشه، کمتر هم نمیشه 😁 در نتیجه اگر سونی بیاد و بازی‌هاش رو تو پلتفرم‌های دیگه عرضه کنه بعید هست تاثیر خاصی رو فروش کنسول داشته باشه. اگر Xbox شرایط متفاوتی داشت و بازی‌هاش هنوز انحصاری بودن شاید اوضاع یه مقدار فرق می‌کرد ولی الان نه و نهایتا اندازه همین نسل کنسول بفروشه. تازه اگر کنسول واقعی عرضه کنه و صرفا فروش لایسنس ایکس‌باکس نباشه.

سونی بخواد این کارو کنه گور خودشو کنده به نظرم. فرض کنید نسل بعدی بازی پلی استیشن بیاد برا اکس باکس. من مخاطب رو فرض کن یه پسر امریکایی ۱۶ ساله ام و قراره فورتنایت یا بازی های ورزشی با دوستام بازی کنم
میرم کنسول بخرم. بین اکس باکس که همه جور بازی چه مال خود ماکرو و چه سونی میاد براش و گیم پس داره که میتونم روز اول بازی رو تجربه کنم و پلی استیشن کدومو انتخاب میکنم؟

برند پلی استیشن با بازی های مطرحش حذاقل تو نسل ۷ تونست برگرده و اگه این کارو کنه هیچ رشدی نداره که هیچ و افت هم میکنه.

بعد هی درباره IP حرف میزنید. اگه سونی کنسولش انقدر نمیفروخت و مردم رو مدیا کنسولش پول خرج نمیکردن اصلا پول داشت این همه بازی بسازه و مهم بود IP داشتن؟ ایپی ها زمانی ارزش دارن که برای کنسول خودت باشن. قراره ناشر بشه دیگه کنسولش هم جمع کنه

• Like
Reactions: Zack.Fair
من سر اون پروژه مایکروسافت هم گفتم، اینجا هم میگم، مالتی پلفترم شدن بازی ها یه پروسه و شبیه افتادن دونه تسبیحه. یکی بیفته بقیه هم تا تهش میرن. سونی فقط برای دو سه تا بازی خاص نمیاد همچین پروژه بزرگی رو استارت بزنه. مسلما امدن بازی هاش برای اکس باکس و پلتفرم مهم تر سوییچ 2 مستلزم صرف زمانه، در نتیجه با چندتا بازی دم دستی شروع میکنه و وقتی هم قبحش حسابی ریخت و هم اینکه به زیرساخت های لازم رسید همه رو میده.

سونی دنبال ساخت IP های بزرگه، پس باید هم رو همه پلتفرم ها بده بیرون و هم تا میتونه فیلم و سریال بسازه که فرنچایزهای بزرگ و پر طرفدار در مدیوم های مختلف بشن.

اینکه بگیم مالتی پلتفرم شدن علیه ایده کنسول سلر بودن بازی هاست هم ایده درستیه، اما در نظر بگیرید اگه قرار بر تغییر بیزنس مدل باشه و کنسول فروختن مطرح نباشه (یا سوددهی مورد نظر رو نداشته باشه) دیگه قابل بحث نیست.

من فکر میکنم با این روند کنسول های خونگی یا کلا از بین میرن یا به یه چیز دیگه تغییر میکنن. مثل همین سرویس های آنلاین. در نتیجه چیزی که برای شرکت ها باقی میمونه دو تا تاپیک کلیه، یکی داشتن یه برند و سرویس قدرتمنده، مثل برند PS، یکی هم کنسول های دستی. یعنی هرچقدر بازی کردن تو خونه و جلوی تلوزیون با یه کنسول کمرنگ بشه، در عوض ملت به سمت کنسول های قابل حمل و بازی کردن تو محیط خارج از خونه سوق پیدا میکنن. سونی هم داره این مسیر رو میره که به نظر من درسته. همونطور که مایکروسافت رفت و درست بود و اگه میخواست رو انحصار و قمار رو کنسول مرده ادامه بده وضعیتش به شدت بحرانی میشد و نمیتونست خرج بخش گیمش رو در بیاره.

نینتندو هم به نظرم در آینده نزدیک مجبور میشه بیفته تو این مسیر. درسته سود داره و خوب میفروشه، اما وقتی ببینه رقباش دارن با مالتی پلفترم شدن و جذب طیف وسیع تر مخاطبین بازار رو میبلعن و نظم تازه ای برقرار میشه، تو محیط ایزوله سنتی خودش باقی نمیمونه و همگام میشه. پروژه مالتی پلتفرم شدن نینتندو هم 27 به نظر من شروع میشه.
تا پاراگراف آخر باهات کاملا موافقم.
ولی نینتندو حتی حاضر نشد که اسکین سموس ارن رو اپیک بزاره تو فورتنایت. اپیک رو شاکی و عصبانی کرد ولی از خیر یه اسکین نگذشت‌
در این که کل صنعت به سمتی که گفتی میره شکی نیست البته همین الانم رفته. این پرونده انحصاری رم سونی تا زمان ps6 کامل پروندشو می بنده

تا پاراگراف آخر باهات کاملا موافقم.
ولی نینتندو حتی حاضر نشد که اسکین سموس ارن رو اپیک بزاره تو فورتنایت. اپیک رو شاکی و عصبانی کرد ولی از خیر یه اسکین نگذشت‌
در این که کل صنعت به سمتی که گفتی میره شکی نیست البته همین الانم رفته. این پرونده انحصاری رم سونی تا زمان ps6 کامل پروندشو می بنده

احسان به نظرم نینتندو هم بالاخره کوتاه میاد. یعنی دنیا داره تغییر میکنه، تکنولوژی ها دارن عوض میشن، سلیقه و خواست گیمرها و مخاطبین هم همینطور، و این روند رو به رشد و تغییرات مداوم دو گزینه بیشتر در مقابل آدم ها و شرکت ها نمیزاره، همراه شو یا حذف شو. نینتندو خیلی سفت و سخت یا بهتره بگیم محافظه کاره، چون وضعیت و ثبات بسیار خوبی در بازار داره، و این بهش قدرت لازم برای صبر کردن رو میده، نه مقاومت همیشگی.

مایکروسافت چرا زودتر از همه وارد این عرصه شد؟ چون وضعیتش از همه بغرنج تر بود و به قول اسپنسر از بین 3 تا رقیب چهارم بودن و هیچ هزینه ای هم منجر به تغییر شرایط نشد. سونی وضعش مناسبه اما سود کمی داره و به ناچار باید نفر بعد باشه. اما نینتندو چون فعلا شرایطش خوبه صبر میکنه تا ببینه روند تغییر بازار چطوره. اگه همه چیز شکست خورد یا برگشت به روال سابق کار نسنجیده ای نکرده و اگرم دید نه واقعا همه چیز داره تغییر میکنه اونم به ناچار میاد تو این بازی.

من فکر میکنم امدن مایکروسافت و سونی به عرصه مالتی پلتفرم شدن و گسترش بازی ها و IP هاشون و در نتیجه فروش بیشتر و افزایش سطح انتظارات رو برای همه بالا میبره. چه برای مخاطب و چه برای خود سرمایه گزارها. ما پیرمردها کنسول دوست فنبوی به گورستان هدایت میشیم و نسل بعدی گیمرها دیگه نه میدونن کنسول وار چیه و نه کمپانی ها به یه ورشونه. اون ها گیم رو دارن متفاوت از ما درک میکنن.

برای ما گیم یه جادوی خاصی داشت، ماهایی که با چشم خودمون دیدیم چطور پیکسل ها رو کنسول های شخمی حرکت میکنن و میشه با یه دسته ای شبیه گوشت کوب کنترلشون کرد و غرق شد تو یه دنیای عجیب. ماهایی که روند تغییر نسل هارو به چشم دیدیم و درک کردیم. مایی که بهترین داستان هارو تو گیم تجربه کردیم، شخصیت های محبوب زندگی هامون نه از فیلم ها و سریال ها و کارتن ها و کامیک ها که از بازی ها امده بودن. برای نسل جدید اما گیم یه چیز دیگه است. یه سرگرمی آنلایت یا بازی هاییه که باید با کمترین هزینه بیشترین سرگرمی رو براشون بیاره. در نتیجه اون ها دیگه شرایط انحصار رو بر نمیتابن. یحتمل عادت کنن رو یه پلتفرم هرچی میخوان رو برن از کنسول انحصار طلب هم فاصله بگیرن. شاید.

آخرین ویرایش:

کاربرانی که این گفتگو را مشاهده می‌کنند

رمز عبور خود را فراموش کرده اید؟
اگر میخواهی عضوی از بازی سنتر باشی همین حالا ثبت نام کن
or