کی گفته Canon هیچ حریفی در رده دوربینهای DSLR و یا SLR Like نداره؟
کمپانی معظم Nikon پس این وسط چیکارست؟ :biggrin1:
تازه شرکتهای دیگری مثل Pentax یا Sony یا Olympus هم دوربینهای خوبی دارند ولی کانن و نیکون در ایران لوازم جانبی و پشتیبانی بهتری در رده DSLR دارند، هرچند سایر شرکتها هم دارند.
به نظر من اول باید کلاس خودتو مشخص کنی یعنی اینکه میخوای با دوربینهای با قابلیت تعویض لنز یا اصطلاحاً DSLR کار کنی که کیفیت بالاتر و خرج به مراتب بالاتر و سنگینتری داره یا دوربینهای SLR Like که لنزهاشون روش سوار شده و قابلیت تعویض لنز ندارند و ارزانتر از DSLR هست و بالتبع کیفیت پایینتری هم داره.
خود من DSLR دارم اما خیلی خرج میبره تا بتونی اون لنزهایی که میخوای بخری برای دوربینت من خودم فقط با لنزی که تو جعبه دوربین بود دارم سر می کنم (55-18)
در رده دوربینهای SLR Like که در بعضی سایتهای ایرانی به نیمه حرفه ای معروف هستند، تفاوت فاحشی بین کمپانی ها وجود نداره، مثلاً Fujifilm یا Panasonic دوربینهای بسیار خوبی در رقابت با دوربینهای کانن داره که بدلیل معروفتر بودن نام کانن دوربینهای این شرکت قیمتش بیشتره ولی دلیل نمیشه کیفیتش بهتر از دیگر شرکتها باشه اما در رده DSLR حرف اول رو دو شرکت کانن و نیکون می زنند و هیچ کدوم رو نمی توان کاملاً برتر از دیگری دونست.
اصولاً برای کسی که تا حالا عکاسی نکرده و فقط بصورت سرگرمی عکاسی میکنه، خرید دوربینهای DSLR که دربرخی سایتهای ایرانی به رده حرفه ای موسوم هست توصیه نمیشه.
ولی کسی که در یادگیری عکاسی مصمم هست، بهتره از رده Entry Level مربوط به DSLR که دوربینهای در رده قیمت 550 تا 700 هستند شروع کنند. تازه باید برای تکمیل رنج و فاصله کانونی مناسب برای دوربین پول جداگانه ای در نظر بگیرند که شاید دو سه برابر قیمت دوربین تمام بشود.
مثلاً در رده DSLR برای تکمیل بازه 18 تا 200 باید یک مدل دوربین که معمولاً 550 تا 700 تومن هست بخرید که معمولاً لنزی با فاصله کانونی 18 تا 55 در جعبش هست اما برای تله بیشتر(زوم بیشتر یا عکاسی از فواصل دورتر) مجبور می شویم دست به دامان لنز 200-55 به قیمت حدوداً 300 بعلاوه لنز داخل جعبه یا برای راحتی و عدم تعویض پی در پی لنز به فکر 200-18 به قیمت 700 تومن بشیم، اما در رده SLR Like میتوان با 500 تومان دوربینی با رنج 18 تا 400 خرید ولی خب کیفیت بسیار پایینتر در قیاس با رده DSLR خواهد داشت.
خلاصه بهتره اول خوب مطالعه کنید بعد تصمیم به خرید کنید.
سایت زیر هم اطلاعات جامعی نسبت به عکاسی، دوربین و لنز داره و فروم هم داره که میتونی اونجا سوالاتت رو بپرسی فقط اینو بگم که اکثر کاربرای اونجا حرفه ای هستند پس سعی کن اول مقالات سایت رو بخونی و بعد در صورت نیاز تو فروم سوالاتت رو مطرح کنی، چون اگه مستقیم بری ازشون بپرسی چی بگیرم، اول میگن برو مقالات رو بخون.
اگر هم زبانت قوی هست کافیه یه سرچ تو گوگل بزنی:
مثلاً Camera Buyer's Guide