اسامی خدایان یونان باستان و نوع خدائی آنها

به کدام یک از این خدایان علاقه مندید


  • مجموع رای دهنده‌ها
    50

خدای کاربران

کاربر سایت
May 6, 2007
39
نام
محمد
حتما شما با بازی خدای جنگ آشنا هستید . این بازی تونست فرهنگ و آداب کشور خودش رو تاحدی به مردم نشون بده. این بازی دارای خدایان مختلفی بود که هر کدومشون قدرتها و توانایهایی داشتند که از قدرتهای بشر فراتر بود
حالا اگه دوس دارید اسامی این خدایان رو براتون بگم
یونانیان مي گويند وقتي بين سه خداي اصلي يعني زئوس، پوزئيدون و هادس پشك انداختند آسمان ها به زئوس، زمين به پوزئيدون و زير زمين به هادس رسيد. اين ها هر سه با هم برادرند و پسران كورونوس خداي كشت و زرع اند. كورونوس در ديار هادس است و در غياب وي زئوس تواناترين خدايان به شمار مي رود.

1- زئوس(ژوپيتر روميان) تواناترين خدايان يونان بود و وي را رب النوع آسمان و باران و تندر مي دانستند و معتقد بودند كه سلطنت از اوست و برخي شاهان يونان خود را از بازماندگان وي مي شمردند و خوشبختي و بدبختي را از او مي دانستند.

2- آرس (مارس روميان) پسر زئوس و هرا، خداي توفان هاي شمال بود و قحط و طاعون و كشتار را از او مي دانستند و به همين جهت خداي جنگ هم بود.

3- هرا(ژنون روميان) همسر زئوس و الهه آسمان و ماه و زناشويي، هرا پاسبان زنان شوهردار و پشتيبان ايشان در زادن بود.

4- هفائيستون(وولكن روميان) خداي آتش و بدين جهت خداي آهنگران و آهنگري نيز بود. هومر ساختن جوشن و اسلحه آخيلوس(آشيل) را از او دانسته است.
5- آتنه(مينرو روميان) الهه آذرخش بود و او را پشتيبان مردان جنگي مي دانستند كه سپر خود را به روي ايشان مي كشيد و ايشان را در ميان ابرها پنهان مي كرد و اين نكات را كرارا هومر در ايلياد آورده است. همچنين وي الهه هوش و خرد و هنر بود و او را خداي كشاورزي نيز مي دانستند
6- هرمس(مركور روميان) خداي باد و نيز رب النوع سخن آوري و اختراع هاي ظريف و فصاحت و خط و دانش ها و كشتي راني و راه ها و بازرگاني و موسيقي بود. يونانيان هرمس را مخترع ني و چنگ مي دانستند.

7- فوبوس(آپولون روميان) خداي آفتاب و به معني درخشان است او را همچنين خداي چراگاه ها و پاسبان گله هاي گاوان مي دانستند. فوبوس خداي جواني و ورزش هم بود و ورزشكاران و كشتي گيران و دوندگان و شكارافگانان را پشتيباني مي كرد و خداي پيشگويي و معجزه و شعر و موسيقي بود.

8- آرتميس(ديان روميان) الهه زمين و چشمه سارها و رودها و درياچه ها و مرداب ها بود و يونانيان آن را خونخوار و مورد پرستش مردم وحشي مي دانستند كه آدمي زادگان را براي او قرباني مي كردند.

9- آفروديت(ونوس روميان) الهه بار آوردن زمين و گل ها و باغ ها و نيز زيبايي و عشق بود. ( در كردي به باكره آفرت و به دختر دوت مي گويند. البته كچ، كنيشك و كني هم به دختران مي گويند)

10- هادس(پلوتون روميان) به معني ناپديد است و وي در نظر يونانيان فرمان رواي زير زمين بود. به همين جهت او را زئوس زير زمين هم مي گفتند و نيز خداي مردگان، گنج ها و تخم هايي كه در زير زمين نهفته بود.
11- پوزيئدون( نپتون روميان) فرمان رواي آب ها و خداي دريا و چشمه سارها و نيز كسي كه زمين در آغوش او يا روي شانه هاي او بود و هر گاه كه مي خواست مي توانست آن را بلرزاند.

12- دمتر(سرس روميان) الهه زمين و كشاورزي و خرمن بود.

13- كوره(پرسفون يا پروزرپين روميان) دختر دمتر و الهه روييدن گياهان.

14- ديونيزوس(باكوس روميان) خداي رويانيدن گياهان و باده و انگور چيني و مستي بود. بعضي عقيده دارند كه ديونيزوس از خدايان هند بوده كه يونانيان نيز آن را پرستيده اند.

15- رئا(سيبل روميان) خواهر و همسر كرونوس و مظهر طبيعت و زمين بارآور و كشت ناكرده بود و او را مادر بيشتر خدايان مي دانستند.

16- نره خداي درياي آرام كه هرگز با كشتي ها ناسازگار نبود و خدايي ملايم و دادگر به شمار مي آمد.

يك سري ديگر از خدايان يونان خدايان محلي بودند و قلمرو محدودي داشتند. مثلا كاليپسو الهه آب در جزيره اوژيژي بود كه اوليس را سال ها در آنجا نگه داشت و يا سيرسه كه راز همه گياهان را مي دانست تنها در قلمرو جزيره سيرسه خدايي مي كرد. او با دارويي همه ياران اوليس را به خوك تبديل كرد اما اوليس وقتي در جست و جوي شان به خانه سيرسه نزديك مي شد، هرمس از راه رسيد و او را آگاه كرد و به او گياهي داد تا جادوي سيرسه كارگر نيفتد
17-کریتوس(خدای جنگ جدید)برادر آرس بود که بدون آگاهی برادر خودش را شکست داد و جای او را گرفت.همراه با قدرتی بیشتر.آنقدر که حتی با زئوس هم مبارزه ای کرده بود:eek::eek:
 

Dark Destiny

کاربر سایت
Dec 11, 2008
89
نام
سرنوشت
منظورت از آرس همون آریس هستش؟ راستی کریتوس از کی تا حالا توی الهه های یونان شده خدای جنگ دو؟؟؟ من که این رو نشنیده بودم. اگه منظورت از توی بازی هستش که اونجوری داستان فرق میکنه.
 

lt@!R@

کاربر سایت
Dec 26, 2008
24
نام
Nima
مگه در دوران قدیم آدم ها چند نوع خدا را پرستش میکردند؟ :biggrin1:
آیا همشون مانند خدای آنخمائو هستند ؟ :laughing: یا همون آمون :cheesygri
 

Miesam

کاربر سایت
Sep 23, 2005
6,142
نام
Miesam Sh
مگه در دوران قدیم آدم ها چند نوع خدا را پرستش میکردند؟ :biggrin1:
آیا همشون مانند خدای آنخمائو هستند ؟ :laughing: یا همون آمون :cheesygri
خب اين يوناني ها براي هر چيزي يك خدايي دست و پا كرده بودند.

خداي جنگ ، خداي دريا ، خداي دستشويي :laughing: و... كلا يونان ديگه خوشحالند ديگه.
 

Mehrdad

کاربر سایت
Nov 23, 2009
2,242
نام
Big Boss
تفکران قدیمی و خرافاتی بوده این خدایان که هر کدوم ماله یه چیز بودن همون زئوس خدای رعد بوده :d و ...

بنظر من اینا در واقع نماد برای وجود خدا بودن نه خود خدا که بخاطر خرافت و افکار قدیمی اون زمان ها اشتباه خدا شناخته شدن و ... مثل اینجا که آتش نماد پاکی قرار می دادن که بعدها لقب آتش پرست گرفتن چیز خاصی نیستن فقط داستانها و افسانه جالبن در همین حد.

من بشخصه از همون بچگی که هرکول نگاه می کردم خدای رعد (زئوس) خیلی خفن بود برام.

اهورامزدا واقعه ایه با اینا تناقض داره !
سلام
این چه افکار احمقانیست بیایم زئوس اهرومزدا یاهرچیز شرک برانگیزرودوست داشته باشم به خدا چه دورانی شده ما داریم افکار اهل بوق می پسندیم راجبش نظر سنجی میکنیم
yahoo_14.gif
8-|
 
آخرین ویرایش:

Delta Ex

کاربر سایت
May 5, 2011
838
نام
رفیق مَمّد
فکر کنم بیشتر نمادین بوده تا خرافاتی. البته در مورد زمان یونان باستان حرف نمیزنم در مورد روم حرف میزنم.
 

lucky one

کاربر سایت
Dec 2, 2010
436
سلام
این چه افکار احمقانیست بیایم زئوس اهرومزدا یاهرچیز شرک برانگیزرودوست داشته باشم به خدا چه دورانی شده ما داریم افکار اهل بوق می پسندیم راجبش نظر سنجی میکنیم )x
 

Delta Ex

کاربر سایت
May 5, 2011
838
نام
رفیق مَمّد
سلام
این چه افکار احمقانیست بیایم زئوس اهرومزدا یاهرچیز شرک برانگیزرودوست داشته باشم به خدا چه دورانی شده ما داریم افکار اهل بوق می پسندیم راجبش نظر سنجی میکنیم )x

میخواید ما رو دار بزنید به خاطرش؟ یکم روغنش رو زیاد کن و با گیوتین بزن.

 
آخرین ویرایش:

WILD GOAT

کاربر سایت
Mar 1, 2009
305
درود
فرهنگ های باستان واقعا زیبا و پر از شگفتی هستند.
و به نظر من در فرهنگ های باستان هست که میتوانید به عظیم و شگفت انگیز بودن طبیعت و کائنات پی ببرید.
 

Delta Ex

کاربر سایت
May 5, 2011
838
نام
رفیق مَمّد
درود
فرهنگ های باستان واقعا زیبا و پر از شگفتی هستند.
و به نظر من در فرهنگ های باستان هست که میتوانید به عظیم و شگفت انگیز بودن طبیعت و کائنات پی ببرید.
در فرهنگ باستان است که میتوانید به ضعف بشریت و تمام گزافه گوییهای وِی در مشاهده با مشکلات، عوضِ مقابله ی فیزیکی با آنها پی ببرید.
طبیعت هم اونقدر شگفت انگیز نیست، بدون لباس زیر یک روز برید جنگل گلستان میفهمید چه زجری کشیدیم تا به اینجا برسیم و اصلا قشنگ نبوده.
 

کاربرانی که این قسمت را مشاهده می‌کنند

Top
رمز عبور خود را فراموش کرده اید؟
or ثبت‌نام سریع از طریق سرویس‌های زیر